Een hekwerk van harmonicagaas kan eenvoudig op maat gemaakt worden. Hoe? Dat leest u in deze blog. We leggen uit wat er bedoeld wordt met een harmonica hekwerk en geven tips voor het inkorten van het hekwerk. Binnenkort aan de slag met harmonicagaas? Lees dan eerst de tips hieronder!
Wat is een harmonica hekwerk?
Een harmonica hekwerk is opgebouwd uit gaas. Het gaas bestaat uit gevlochten stalen draden. Vaak zijn de draden geplastificeerd en hebben ze een donkere kleur. Harmonicagaas is om meerdere redenen aantrekkelijk. Ten eerste is het een relatief goedkope omheining. Zo kost het één meter hoge harmonicagaas in de webshop van Hekkenwereld minder dan tien euro per meter!
Het tweede voordeel van harmonicagaas is de bruikbaarheid. Met het gaas kunnen delen van de tuin makkelijk omheind worden. Op maat bestellen is niet per se nodig, omdat het inkorten van het hek een eenvoudige klus is – dat leest u verderop in deze blog. Ook de inzetbaarheid is een groot voordeel: planten als klimop zijn zeer geschikt om het hek mee te laten begroeien. Ook zonder planten hoeft het harmonicagaas niet te misstaan: in een tuin met veel groen zal het donkerkleurige gaas niet opvallen.
Harmonicagaas in het assortiment van Hekkenwereld
Harmonicagaas wordt op www.hekkenwereld.nl verkocht per rol. U kunt zelf de hoogte kiezen. Daarbij hebt u vijf keuzes in de hoogte van 100 tot 200 centimeter. Als lengte kunt u kiezen tussen 5, 10 of 25 meter. De laatste keuze betreft de kleur: donkergroen of zwart zijn hierbij de twee opties. Na het ingeven van de wensen ziet u meteen de prijs van uw bestelling.
Tips voor het inkorten van een harmonica hekwerk
Zoals al eerder toegelicht, is harmonicagaas zeer geschikt voor het omheinen van tuinen. In principe kan het hek overal ingekort worden. Dat is een groot pluspunt. Een hekwerk van harmonicagaas kunt u zelf gemakkelijk op maat maken.
Goed gereedschap is het halve werk
Goed werkend gereedschap maakt het inkorten van het hekwerk een fluitje van een cent. Gereedschap dat u goed kunt gebruiken bij het inkorten zijn een ijzerzaag, een slijptol of een tang. Let bij het gebruik van de slijptol op het soort slijpschijf dat u gebruikt: een fijne, dunne schijf werkt het beste. En gebruik natuurlijk, ook bij de andere gereedschappen, de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen.
Afhankelijk waar u de uiteinden van het hekwerk op bevestigt (bijvoorbeeld op kastanje palen), heeft u wellicht ook nog krammen en een hamer nodig. Schroeven met beugeltjes kunnen ook het hekwerk vastmaken aan de palen, maar zijn niet per se nodig. Krammen volstaan prima om het gaas stevig te bevestigen.
Waar u op moet letten bij het inkorten
Het belangrijkste waar u op moet letten bij het inkorten van het gaas zijn de uiteinden. Deze kunnen namelijk scherp zijn. Bevestig het hekwerk zo, dat de uiteinden niet uit (kunnen) steken en verwondingen kunnen veroorzaken. Sla eventuele scherpe uiteinden in de hekpalen of zorg er bijvoorbeeld met een vijl voor dat de puntjes verdwijnen. Na deze stap is het hek op maat gemaakt en klaar voor gebruik!